Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2104 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör normalsaltat 0.7 msk 3%
Vatten 2.0 msk 0%
Vetemjöl 1.5 msk 2%
Mandelmassa färdig 250.0 gram 55%
Florsocker 2.0 dl 23%
Apelsin hel 1.0 styck 4%
Garnering:
Mörk choklad 50.0 gram 13%
Strössel 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
- Finriv apelsinskal (endast orange ytan). Blanda apelsinskal, smulad/riven mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till jämn deg. Om degen är kladdig tillsätts mer florsocker.
- Kavla ut massan till cirka 1/2 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
- Koka upp vatten i en kastrull och ställ en lagom stor, djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
- Pensla marsipanhjärtan med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.
Kockens kommentar
Fler recept inom Julgodis
Liknande recept som Marsipanhjärtan med apelsinsmak
-
Mjölkchokladtryfflar med saffran
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladtryffel med nougat
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserade popcorn
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hård chokladknäck med havssalt
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladbräck med pepparkakssmak, nötter och frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Knäck
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Chokladkola
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ischoklad
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Portvinstryffel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Mintkyssar
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan