Marsipanhjärtan med apelsinsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Marsipanhjärtan med apelsinsmak

Lägg till ingredienser

Antal hjärtan: 25

Smör normalsaltat

0.7 

msk

Vatten

2.0 

msk

Vetemjöl

1.5 

msk

Mandelmassa färdig

250.0 

gram

Florsocker

2.0 

dl

Apelsin hel

1.0 

styck

 

Garnering:

 

Mörk choklad

50.0 

gram

Strössel

 

 

 

Kockskolan:

 

Om marsipan >

 

 

Om marsipankonfektyr >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 325

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2104 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 26 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 0.7 msk 3%

Vatten 2.0 msk 0%

Vetemjöl 1.5 msk 2%

Mandelmassa färdig 250.0 gram 55%

Florsocker 2.0 dl 23%

Apelsin hel 1.0 styck 4%

 

Garnering:

Mörk choklad 50.0 gram 13%

Strössel 0%

 

Kockskolan:

Om marsipan > Äts ej

Om marsipankonfektyr > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Koka upp vatten med smör. Vispa ner mjöl och låt sjuda tills degen släpper från botten. Häll över i en bunke och låt kallna.
  2. Finriv apelsinskal (endast orange ytan). Blanda apelsinskal, smulad/riven mandelmassa och florsocker med smöret. Knåda samman till jämn deg. Om degen är kladdig tillsätts mer florsocker.
  3. Kavla ut massan till cirka 1/2 cm tjocklek. Stämpla ut hjärtan med pepparkaksform.
  4. Koka upp vatten i en kastrull och ställ en lagom stor, djup tallrik över. Smält choklad i tallriken.
  5. Pensla marsipanhjärtan med choklad. Garnera med strössel. Låt stelna, helst i kylskåp.

Kockens kommentar

Fler recept inom Marsipan

Liknande recept som Marsipanhjärtan med apelsinsmak