Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 567
 
    
                Kcal / portion: 177
 
    
                GBR (GI) / port: 2
Recept: 4255 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 39%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Sötmandelkärna 250.0 gram 36%
Om nougat > 250.0 gram 33%
Mörk choklad 250.0 gram 31%
Muffinsformar (papper) 25.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så skållar man > Äts ej
Värma i vattenbad > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
- Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
- Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över. 
- Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
- Klicka ut i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan i kallt.
- Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.
Kockens kommentar
Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.
Fler recept inom Choklad och nougat
Liknande recept som Chokladnougat med mandel
- 
                
                    Smälta chokladTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Temperera choklad, IMP-metoden och tableringTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganache till chokladtryffel, chokladkräm och mjuk chokladglasyrTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Crémeaux chocolat, fin chokladkräm till tårta och dessertSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Gianduja, hemlagad mjuk chokladnougatTid: 1 tim (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wienernougat, klassisk julgodisTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ischoklad med russin och rispuffarTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    IschokladTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia 
- 
                
                    Radiokaka, källarkaka, Kalter Hund - ischokladkakaTid: 30 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    NötbomberTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              