Chokladnougat med mandel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladnougat med mandel

Lägg till ingredienser

Antal styck: 24

Sötmandelkärna

250.0 

gram

Om nougat >

250.0 

gram

Mörk choklad

250.0 

gram

Muffinsformar (papper)

25.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så skållar man >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 567

Kcal / portion: 177

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4255 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 39%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 31 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 250.0 gram 36%

Om nougat > 250.0 gram 33%

Mörk choklad 250.0 gram 31%

Muffinsformar (papper) 25.0 styck Äts ej

 

Kockskolan:

Så skållar man > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skålla och skala mandel (ej nödvändigt). Finhacka mandeln.
  2. Rosta mandeln i panna utan fett någon minut och utan att bränna. Rör om. Häll över på en tallrik.
  3. Vattenbad: Koka upp vatten i en kastrull och ställ en passande djup tallrik över.
  4. Smält choklad och nougat i tallriken. Blanda ner merparten av mandeln.
  5. Klicka ut i formar. Strö lite mandel över. Låt svalna och ställ sedan i kallt.
  6. Förvaras i burk, bäst med smörgåspapper mellan lagren.

Kockens kommentar

Skålla mandel: Koka oskalade mandlar någon minut. Skölj dem hastigt i kallt vatten. Tryck ut kärnorna ur skalet med fingrarna.

Fler recept inom Choklad och nougat

Liknande recept som Chokladnougat med mandel