Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 476 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 11%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lag:
Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej
Strösocker 1.3 dl Äts ej
Lagerblad Äts ej
Vatten 1.5 dl Äts ej
Inläggningssill 180.0 gram 79%
Kidneybönor svarta konserv -spad 1.0 dl 15%
Mungbönor kokta 0.5 dl 6%
Portvin 0.5 dl Äts ej
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).
- Koka upp lagen och låt svalna.
- Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.
- Skär sillen i bitar.
- Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
- Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.
Kockens kommentar
I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Portvinssill med mung- och kidneybönor
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman