Portvinssill med mung- och kidneybönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Portvinssill med mung- och kidneybönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 2

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Lagerblad

 

 

Vatten

1.5 

dl

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Kidneybönor svarta konserv -spad

1.0 

dl

Mungbönor kokta

0.5 

dl

Portvin

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0

Recept: 476 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 11%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 138 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej

Strösocker 1.3 dl Äts ej

Lagerblad Äts ej

Vatten 1.5 dl Äts ej

 

Inläggningssill 180.0 gram 79%

Kidneybönor svarta konserv -spad 1.0 dl 15%

Mungbönor kokta 0.5 dl 6%

Portvin 0.5 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Torkade bönor blötlägges i 10 timmar (över natt).
  2. Koka upp lagen och låt svalna.
  3. Blötlagda bönor kokas cirka 10 minuter. Färdiglagade bönor på burk sköljs.
  4. Skär sillen i bitar.
  5. Varva ingredienserna i en glasburk och fyll på med lag och portvin. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska.
  6. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

I avsaknad av inläggningssill kan man ta vanlig inlagd löksill. Plocka ur sillen ur burken.

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Portvinssill med mung- och kidneybönor