Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 255

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1021 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Inläggningssill 210.0 gram 43%
Silverlök 1.0 styck 4%
Äpple syrligt 1.0 st liten 3%
Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%
Lag:
Vatten 1.5 dl Äts ej
Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej
Strösocker 1.0 dl Äts ej
Lingon 1.0 dl Äts ej
Tillbehör:
Rågbröd 4.0 skivor 49%
eller %
Kavring 0%
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Kock: Hestravikens Wärdshus
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagingredienserna. Låt kallna helt.
- Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.
- Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen. Garnera med färska eller frysta lingon.
- Sätt in i kylskåp i minst två dygn.
Kockens kommentar
Maling Hellström (receptgivaren): Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till...
Passar till
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Småländsk lingonsill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman