Småländsk lingonsill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Småländsk lingonsill

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Inläggningssill

210.0 

gram

Silverlök

1.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

st liten

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

Lingon till garnering

 

 

 

Lag:

 

Vatten

1.5 

dl

Ättikssprit 12%

0.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Lingon

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Rågbröd

4.0 

skivor

eller

 

 

Kavring

 

 

 

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 255

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1021 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 150 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 210.0 gram 43%

Silverlök 1.0 styck 4%

Äpple syrligt 1.0 st liten 3%

Pepparrot nyriven 1.0 msk 1%

Lingon till garnering 0%

 

Lag:

Vatten 1.5 dl Äts ej

Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker 1.0 dl Äts ej

Lingon 1.0 dl Äts ej

 

Tillbehör:

Rågbröd 4.0 skivor 49%

eller %

Kavring 0%

 

Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagingredienserna. Låt kallna helt.
  2. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.
  3. Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen. Garnera med färska eller frysta lingon.
  4. Sätt in i kylskåp i minst två dygn.

Kockens kommentar

Maling Hellström (receptgivaren): Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till...

Passar till

Hemlagat rågbröd

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Småländsk lingonsill