Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 252

Kcal / portion: 88

GBR (GI) / port: 3
Recept: 353 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 5%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 6%
Ingredienser
Löjrom saltad 40.0 gram 14%
Löksill 4.0 bitar 26%
Knäckebröd vanligt 4.0 bitar 41%
Gräslök 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Lägg en sillbit på en liten knäckebrödsbit.
- Lägg på löjrom och en sked crème fraiche.
Garnera med lite gräslök.
Kockens kommentar
Drinktips: Lingonchampagne
Amuse = aptitretare. Franska: Amuse-bouche = förnöja munnen. Amuse-gueule = kockens lilla smakprov.
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Löjroms- och sillamuse (aptitretare)
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *