Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Palsternacka

120.0 

gram

Vatten

0.5 

dl

Kycklingfond konc.

0.5 

msk

Vispgrädde

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Apelsin hel

1.0 

styck

Spetskål

200.0 

gram

Apelsinvinäger

 

 

 

Svartrot

200.0 

gram

Frityrolja (rapsolja)

 

 

 

Pilgrimsmusslor med skal

4.0 

styck

Olivolja

 

 

Dill

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Lanson Rosé Label

Mousserat torrt rosévin
Pris: 369 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 1

Recept: 697 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 225 gram)

Ingredienser

Visa:

Palsternacka 120.0 gram 9%

Vatten 0.5 dl 0%

Kycklingfond konc. 0.5 msk 3%

Vispgrädde 0.5 dl 26%

Salt och peppar 0%

 

Apelsin hel 1.0 styck 11%

Spetskål 200.0 gram 7%

Apelsinvinäger 0%

 

Svartrot 200.0 gram 19%

Frityrolja (rapsolja) Äts ej

 

Pilgrimsmusslor med skal 4.0 styck 8%

Olivolja 0%

Dill 0%

Skapat av: Rent a Chef

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och grovhacka palsternacka. Koka den i vatten+fond och grädde i cirka 5 minuter tills mjuk. Salta, peppra. Mixa till fin puré med mixerstav.
  2. Filéa apelsin (klyfta och ta av skinnet). Finstrimla spetskål och fukta kålen med apelsinvinäger.
  3. Hetta upp frityrolja till 180°C.
    Skala och hyvla svartroten med potatis­skalare. Fritera till gyllenbrun färg. Lägg över att torka på hushållspapper.
  4. Olja in pilgrimsmusslorna. Salta, peppra.
    Hetta upp grillpanna på hög värme och grilla musslorna ca 1,5 min på var sida.
    Lägg upp och garnera med dill.

Kockens kommentar

Som alternativ till spetskål kan vitkål användas, även om spetskål anses godare. Apelsinvinäger finns sällsynt i handeln. Som alternativ kan man smaksätta en fyllig vitvinsvinäger med apelsinjuice.

Fler recept inom Förrätt med musslor

Liknande recept som Grillad pilgrimsmussla med palsternackscrème och apelsin- och spetskålsallad samt friterad svartrot (förrätt)