Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 210

GBR (GI) / port: 4
Recept: 839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 2%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gröt:
Rundkornigt ris 0.8 dl 28%
Vatten 1.6 dl Äts ej
Mjölk 4.0 dl 29%
Strösocker 0.5 msk 3%
Salt 0%
Savoiardikex färdig 8.0 styck 33%
Björnbär färska 20.0 styck 5%
Vitvinsglögg 1.0 msk 2%
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Risgrynsgröt: Häll ris i en kastrull med dubbla mängden vatten. Låt koka under lock på medellåg värme i ca 10 minuter.
- Tillsätt mjölk och låt småkoka cirka 40 minuter under lock, tills gröten svällt. Smaksätt med lite socker. Låt kallna.
- Tiramisu: Bryt kex i bitar. Halvera bär.
- Lägg lite kex i botten av portionsglas och droppa över lite vitvinsglögg. Fyll på med lite gröt och lite bär. Gör om proceduren några gånger tills glaset är fyllt.
Kockens kommentar
Savoiardikex är långsmala runda kex från Italien, som speciellt används till desserten tiramisu (it. tira-mi-su = "pigga upp mig"). Det är torra lätt sötade vetekex, som påminner om spettekaka eftersom de innehåller ägg. När kexen blöts får de samma konsistens som sockerkaka.Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Ju(v)lig tiramisu
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan