Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 2
Recept: 526 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé färsk 100.0 gram 34%
Vörtbröd } 2.0 skivor 44%
Grönkål färsk ansad 40.0 gram 3%
Fikon färska 1.0 styck 6%
Lag:
Sherry (torr) 1.0 dl Äts ej
Vatten 1.0 dl Äts ej
Kryddnejlika 5.0 styck Äts ej
Salt 1.0 tsk Äts ej
Kräm:
Palsternacka 0.5 styck 7%
Mjölk 0.5 dl 6%
Salt 0%
Citronjuice 0%
Kockskolan:
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Så lagas bladkål > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skär laxen i mindre bitar.
- Häll lag-ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp och lägg i laxbitarna. Ta av kastrullen från plattan och låt laxen dra i lagen i 30-60 minuter.
- Skala och tärna palsternacka. Lägg tärningarna i en kastrull med mjölk och låt sjuda i 10 minuter. Passa så att inte mjölken kokar över. Låt svalna något. Mixa med mixerstav. Smaksätt med salt och citronjuice.
- Skär vörtbrödet i små sandwichbitar. Riv grönkål i små bitar. Klyfta fikon. Lägg på lax, lite grönkål, kräm och fikon.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Sherrylax på vört
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan