Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 3
Recept: 457 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Karljohansvamp 400.0 gram 32%
Vitt matbröd 4.0 skivor 68%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten. Skär i skivor. Rensa bort maskangripna delar.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.
- Rosta brödskivor och lägg på svampen.
Kockens kommentar
Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Karljohans smörgås
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan