Karljohans smörgås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Karljohans smörgås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Karljohansvamp

400.0 

gram

Smör till stekning

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Vitt matbröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 114

GBR (GI) / port: 3

Recept: 457 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:

Karljohansvamp 400.0 gram 32%

Smör till stekning 0%

Salt och svartpeppar 0%

Vitt matbröd 4.0 skivor 68%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten. Skär i skivor. Rensa bort maskangripna delar.

  2. Hetta upp smör i stekpanna på medel­värme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.

  3. Rosta brödskivor och lägg på svampen.

Kockens kommentar

Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Karljohans smörgås