Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1354 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 19%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kantareller färska 1.0 liter 5%
Vispgrädde 2.5 dl 66%
Timjan finhackad 2.0 msk 0%
Formfranska 4.0 skivor 15%
Smör el. margarin 25.0 gram 13%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa och finhacka svampen.
Lägg i en skål. - Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.
Tag av och lägg upp skivorna på fat. - Lägg i resten av smöret i pannan och stek svampen tills allt vatten har kokat bort.
Tillsätt kryddor och häll på vispgrädden.
Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen.
Blandningen är färdig när den är krämig. - Blanda i timjan och lägg upp kantarell-blandningen på formbrödsskivorna och servera.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Kantarellmacka
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan