Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kantareller färska

1.0 

liter

Vispgrädde

2.5 

dl

Timjan finhackad

2.0 

msk

Formfranska

4.0 

skivor

Smör el. margarin

25.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1354 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 19%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 155 gram)

Ingredienser

Visa:

Kantareller färska 1.0 liter 5%

Vispgrädde 2.5 dl 66%

Timjan finhackad 2.0 msk 0%

Formfranska 4.0 skivor 15%

Smör el. margarin 25.0 gram 13%

Salt och peppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och finhacka svampen.
    Lägg i en skål.

  2. Hetta upp hälften av smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme tills de blir gyllenbruna.
    Tag av och lägg upp skivorna på fat.

  3. Lägg i resten av smöret i pannan och stek svampen tills allt vatten har kokat bort.
    Tillsätt kryddor och häll på vispgrädden.
    Sänk värmen till medellåg och låt grädden koka in i svampen.
    Blandningen är färdig när den är krämig.

  4. Blanda i timjan och lägg upp kantarell-blandningen på formbrödsskivorna och servera.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Kantarellmacka