Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0
Recept: 853 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandsvamp 200.0 gram 6%
Sidfläsk rimmat 150.0 gram 62%
Pinjenötter 0.5 dl 24%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte.
Tärna eller strimla fläsket. - Stek fläsket knaprigt på medelhög värme 3-5 minuter.
- Tillsätt svamp och stekt den ca 5 minuter så att vätskan försvinner.
- Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.
PASSAR T.EX. TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svampsmix
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan