Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blandsvamp

200.0 

gram

Sidfläsk rimmat

150.0 

gram

Pinjenötter

0.5 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 0

Recept: 853 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Blandsvamp 200.0 gram 6%

Sidfläsk rimmat 150.0 gram 62%

Pinjenötter 0.5 dl 24%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa och skär svampen i bitar. Skölj inte.
    Tärna eller strimla fläsket.

  2. Stek fläsket knaprigt på medelhög värme 3-5 minuter.

  3. Tillsätt svamp och stekt den ca 5 minuter så att vätskan försvinner.

  4. Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

I svensk "renlighetsiver" brukar vi vanligen tvätta svamp. Menyse´s chefskock Petter anser dock att det bästa är att bara borsta svampen ren med en liten fin borste.

PASSAR T.EX. TILL

Renytterfilé

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svampsmix