Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Risoni pastakorn

3.0 

dl

Svamp

150.0 

gram

Basilika finhackad

 

 

Parmesan nyriven

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 99

GBR (GI) / port: 3

Recept: 397 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 30%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 62 gram)

Ingredienser

Visa:

Risoni pastakorn 3.0 dl 90%

Svamp 150.0 gram 10%

Basilika finhackad 0%

Parmesan nyriven 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

Tillagning (20 min )

  1. Rensa svamp. Skär i små bitar.
    Hacka basilika och grovriv ost.

  2. Stek svamp torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.
    Salta och peppra.

  3. Koka risoni i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 10 min (enl. fpk).

  4. Blanda risoni med svamp.
    Strö över basilika och ost.

Kockens kommentar

Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svamprisoni