Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 99

GBR (GI) / port: 3
Recept: 397 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 1%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Risoni pastakorn 3.0 dl 90%
Svamp 150.0 gram 10%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Rensa svamp. Skär i små bitar.
Hacka basilika och grovriv ost. - Stek svamp torr i stekpanna utan fett på medelhög värme. Höj temperaturen något och tillsätt matfett. Stek till fin färg.
Salta och peppra. - Koka risoni i lättsaltat vatten på medelvärme i cirka 10 min (enl. fpk).
- Blanda risoni med svamp.
Strö över basilika och ost.
Kockens kommentar
Risoni är pastakorn som används i soppa eller på samma sätt som ris till maträtter.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svamprisoni
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan