Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 653

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gösfilé 600.0 gram 19%
Citronjuice 2.0 msk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Tillbehör:
Remouladsås färdig 4.0 dl 103%
Gräslök finhackad 1.0 msk 0%
Potatis 800.0 gram 21%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skala och koka potatis (ca 15 min).
Finhacka gräslök. - Häll vatten (lagom för att täcka fisken), citronsaft och salt i en kastrull. Koka upp.
Sänk till låg värme och lägg i gösfileérna och låt dem sjuda i 3-5 min, tills fisken är precis genomvit. - Lägg upp och garnera med gräslök eller persilja.
Kockens kommentar
Ibland när man köper gösfilé kan det komma med tillhörande fiskrom. Denna kan stekas och ätas till som en delikatess. Det bruna på bilden är rom.
PASSAR TILL
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Gösfilé med remouladesås
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan