Rabarberpaj (utan socker)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarberpaj (utan socker)

Lägg till ingredienser

Bitar: 8

Pajdeg:

 

Grahamsmjöl

2.5 

dl

el. vetemjöl

 

 

Margarin fast

50.0 

gram

Kvarg 1% fett

1.0 

dl

 

Fyllning:

 

Rabarber fryst

400.0 

gram

Canderel strö }

 

 

 

Tillbehör:

 

Pajform (låg kant) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2

Recept: 988 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Grahamsmjöl 2.5 dl 50%

el. vetemjöl 0%

Margarin fast 50.0 gram 36%

Kvarg 1% fett 1.0 dl 7%

 

Fyllning:

Rabarber fryst 400.0 gram 5%

Canderel strö } 0%

 

Tillbehör:

Pajform (låg kant) > %

Tillagning (1 tim 45 min )

  1. Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Låt degen vila i kylskåp ca 30 min.

  2. Sätt ugnen på 175ºC.
    Kavla ut degen tunt och kläd en pajform.
    Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.

  3. Skölj och ansa rabarbern. Dela i bitar.
    Fyll pajskalet med rabarber och strö över lite Canderel sötingsmedel (eller socker).
    Grädda i ugn 30-40 min.

Kockens kommentar

Canderel kan ersättas med samma volym socker. Rabarbern kan bytas ut mot andra frukter och bär.

SOCKERFRI EFTERRÄTT

Kiwisorbet

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Marängsviss

Jordgubbs- & mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Rabarberpaj (utan socker)