Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 290

Kcal / portion: 416

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1662 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 19%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Mörk choklad 100.0 gram 32%
Gelatinblad 1.0 styck 0%
Vispgrädde 2.0 dl 43%
Strösocker 2.0 msk 7%
Salsa:
Jordgubbar färska 12.0 styck 2%
Basilika finhackad 2.0 msk 0%
Balsamvinäger röd } 3.0 msk 3%
Vaniljsocker 3.0 tsk 2%
Sås:
Passionsfrukt 3.0 styck 2%
Florsocker 1.0 msk 3%
Cointreau 1.0 msk 3%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Blötlägg gelatinet i kallt vatten i ca 10 min. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, rör om. Krama ur gelatinet och tillsätt det och sockret i den varma krämen. Rör tills det har löst sig.
- Häll chokladkrämen i dekorativa dessertglas. Ställ dem i frysen en kort stund så att ytan stelnar. Förvara dem sedan i kylen fram till servering.
- Blanda vinäger och vaniljsocker i en skål. Finhacka jordgubbarna och lägg i skålen, blanda i basilikan. Rör om och ställ att marinera i kylskåp fram till servering.
- Gröp ur passionsfruktsköttet ur frukterna ner i en skål. Blanda köttet med florsocker och cointreau.
- Ställ glasen med pannacottan i mitten på en tallrik. Skeda jordgubbssalsa ovanpå pannacottan. Ringla passionsfruktssåsen runt om på tallriken. Servera.
Meny à la hjärtans dag
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan