Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1463 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grapefrukt rosa 2.0 styck 9%
Klementin 2.0 styck 5%
Apelsin hel 2.0 styck 11%
Äppeljuice 4.0 dl 11%
Grönpeppar torkad 25.0 korn 0%
Gelatinblad 5.0 styck 2%
Vaniljglass 0.5 liter 61%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 1 tim )
- Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (ca 5 cm i diameter).
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem. - Häll den varma juicen över frukten.
Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 1 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen). - Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion.
Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.
MENYFÖRSLAG:
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Citruscylinder med grönpeppar och glass
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan