Citruscylinder med grönpeppar och glass

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citruscylinder med grönpeppar och glass

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Grapefrukt rosa

2.0 

styck

Klementin

2.0 

styck

Apelsin hel

2.0 

styck

Äppeljuice

4.0 

dl

Grönpeppar torkad

25.0 

korn

Gelatinblad

5.0 

styck

Vaniljglass

0.5 

liter

Mynta till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1463 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 432 gram)

Ingredienser

Visa:

Grapefrukt rosa 2.0 styck 9%

Klementin 2.0 styck 5%

Apelsin hel 2.0 styck 11%

Äppeljuice 4.0 dl 11%

Grönpeppar torkad 25.0 korn 0%

Gelatinblad 5.0 styck 2%

Vaniljglass 0.5 liter 61%

Mynta till garnering 0%

Tillagning (25 min + 1 tim )

  1. Skala frukten och frigör klyftorna från hinnor. Blanda dem och lägg i små portionsformar (ca 5 cm i diameter).

  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.
    Blanda grönpeppar och äppeljuice i en kastrull och värm upp på lägsta värme (får ej koka). Tag upp gelatinbladen, krama dem lätt och lägg dem i juicen. Låt värmen lösa upp dem.

  3. Häll den varma juicen över frukten.
    Ställ in formarna i kylskåp över natten eller 1 timme i frysen (blandningen skall vara fast i konsistensen).

  4. Stjälp ur frukten på en tallrik. Skopa upp ett par glasskulor till varje portion.
    Garnera med mynta eller citronmeliss. Servera.

MENYFÖRSLAG:

Förrätt: Carpaccio variazione

Efterrätt: Citruscylinder

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Citruscylinder med grönpeppar och glass