Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 239

Kcal / portion: 216

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 1.0 liter 8%
Maränger små 80.0 gram 12%
Äggula 4.0 styck 8%
Strösocker 4.0 msk 9%
Smör kallt 50.0 gram 14%
Vispgrädde 3.0 dl 42%
Cointreau 4.0 msk 8%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Ta fram en stor kastrull och en mindre bunke som passar i den stora. Häll vatten i kastrullen och koka upp. Låt sedan sjuda.
- Häll äggulor och socker i bunken. Sätt ner den i kastrullen och vispa till pösig smet.
Tillsätt Cointreau under vispning.
Vispa tills smeten är tjock och porös.
Ta ur bunken ur kastrullen. - Vispa ner kallt smör klickvis och vispa sedan ner grädden.
- Fördela jordgubbar i halvsmå glas.
Smula över maräng och toppa med kräm.
Kockens kommentar
Smeten får inte bli för varm då den lätt kan skära sig. Att koka i vattenbad förhindrar detta.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan