Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 2
Recept: 376 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Jordgubbar färska 12.0 styck 10%
Äpple utan skal 1.0 styck 17%
Banan 1.0 styck 28%
Melon 0.5 styck 15%
Vindruvor 8.0 styck 23%
Florsocker 0%
Tillbehör:
Glass? 0%
Sorbet? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp. - Skala banan och melon.
Skär frukten dem i lagom stora bitar.
Trä frukten på spett. - Grilla på svag värme. Grilla cirka 3 minuter på vardera sidan tills de fått lite färg.
- Lägg spetten på tallrik och strö florsocker över de färdiga spetten.
Servera eventuellt med glass eller sorbet.
Kockens kommentar
En enkel efterrätt att grilla då glöden håller på att falna (slockna).
ALERNATIV
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Grillat fruktspett
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan