Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jordgubbar färska

12.0 

styck

Äpple utan skal

1.0 

styck

Banan

1.0 

styck

Melon

0.5 

styck

Vindruvor

8.0 

styck

el. annan frukt

 

 

Florsocker

 

 

Grillspett av trä

 

 

 

Tillbehör:

 

Glass?

 

 

Sorbet?

 

 

 

Om utegrillning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 2

Recept: 376 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 147 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 12.0 styck 10%

Äpple utan skal 1.0 styck 17%

Banan 1.0 styck 28%

Melon 0.5 styck 15%

Vindruvor 8.0 styck 23%

el. annan frukt %

Florsocker 0%

Grillspett av trä %

 

Tillbehör:

Glass? 0%

Sorbet? 0%

 

Om utegrillning > %

Tillagning (10 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).

    Lägg grillspetten i vatten, helst 1 tim, så brinner de inte upp.

  2. Skala banan och melon.
    Skär frukten dem i lagom stora bitar.
    Trä frukten på spett.

  3. Grilla på svag värme. Grilla cirka 3 minuter på vardera sidan tills de fått lite färg.

  4. Lägg spetten på tallrik och strö florsocker över de färdiga spetten.

    Servera eventuellt med glass eller sorbet.

Kockens kommentar

En enkel efterrätt att grilla då glöden håller på att falna (slockna).

ALERNATIV

Grillad melon & ananas

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Grillat fruktspett