Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 3
Recept: 282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kiwi 4.0 styck 68%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 16%
Canderel strö } 2.0 dl 27%
Vatten 2.5 dl 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt Canderel sötningsmedel (eller strösocker) och låt svalna i bunke.
- Skala och mosa Kiwi.
Pressa citronsaft och blanda med moset. - Blanda fruktmos med sockerlagen.
- Ställ bunken i frysen några timmar.
Rör om med elvisp med jämna mellanrum, tills sorbeten fått lagom konsistens.
Häll upp i serveringsglas eller skålar.
Kockens kommentar
Alternativ: Kör i glassmaskin.
I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Kiwisorbet (utan socker)
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Grillat fruktspett
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Marängsviss
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Citruscylinder med grönpeppar och glass
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar ¤
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Raspberry Romanoff
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mörk chokladpannacotta med jordgubbssalsa och passionerad sås
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sofia
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 40 min (+ 6 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan