Kiwisorbet (utan socker)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kiwisorbet (utan socker)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kiwi

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Canderel strö }

2.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 44

Kcal / portion: 70

GBR (GI) / port: 3

Recept: 282 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 162 gram)

Ingredienser

Visa:

Kiwi 4.0 styck 68%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 16%

Canderel strö } 2.0 dl 27%

Vatten 2.5 dl 0%

Kock: Rent-a-Chef

Uppdragsgivare: Canderel

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Koka upp vatten i en kastrull och tillsätt Canderel sötningsmedel (eller strösocker) och låt svalna i bunke.

  2. Skala och mosa Kiwi.
    Pressa citronsaft och blanda med moset.

  3. Blanda fruktmos med sockerlagen.

  4. Ställ bunken i frysen några timmar.
    Rör om med elvisp med jämna mellanrum, tills sorbeten fått lagom konsistens.
    Häll upp i serveringsglas eller skålar.

Kockens kommentar

Alternativ: Kör i glassmaskin.

I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker.

SOCKERFRI EFTERRÄTT

Jordgubbar i lime

Blåbär med färskostcrème

Rabarberpaj

Marängsviss

Jordgubbs- och mascarponeknyten

Lyxig morotskaka

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Kiwisorbet (utan socker)