Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 322

Kcal / portion: 1327

GBR (GI) / port: 35
Recept: 5306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 19%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 1.0 liter 40%
Bakpulver 4.0 tsk 1%
Salt 2.0 tsk 0%
Vatten 3.0 dl 0%
Olivolja 4.0 msk 8%
Parmaskinka skivad 200.0 gram 9%
Paprika grillad inlagd } 1.0 dl 0%
Pesto:
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Pinjenötter 4.0 msk 5%
Basilika 4.0 krukor 0%
Persilja 2.0 krukor 0%
Havssalt 2.0 krm 0%
Olivolja 2.0 dl 28%
Parmesan nyriven 100.0 gram 7%
Kockskolan:
Om pizza > Äts ej
Så lagas pizza > Äts ej
Kock: Karin Ihre
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Pesto: Riv parmesanost. Skala lök. Kör vitlök och nötter i matberedare. Tillsätt basilika, persilja, lite flingsalt och mixa till mos. Droppa samtidigt ner matolja och tillsätt osten, lite i taget, för att få en puré som liknar majonnäs i konsistens.
- Pizza: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en plastpåse eller bunke och tillsätt vatten. Knåda degen i påsen och gör platta bröd, lika stora som botten på stekpannan.
- Baka pizzan i stekpanna med lite olivolja på svag värme, cirka 5 minuter på var sida. Lägg på locket för att skapa en ugn.
- Bred på ett tjockt lager pesto på pizzorna och toppa med parmaskinka och paprika.
Kockens kommentar
Pinjenötter kan bytas ut mot skållad mandel. Friluftsmänniskan tillreder lämpligtvis peston i förväg hemma. Stoppa peston i en burk med lock och tag med.
Alternativ
Fler recept inom Pizza
Liknande recept som Pesto pan pizza med parmaskinka och grillad paprika (friluftsmat)
-
Masa pizza napoletana, italiensk kalljäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Masa pizza fatta in casa, italiensk varmjäst pizzadeg
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svensk pizzadeg
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pizza marinara, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza Margherita, en italiensk klassiker
Tid: 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza capricciosa, en nyckfull pizza
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza calzone, inbakad byxpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pizza vesuvio, vulkanpizza
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Pizza frutti di mare, pizza med havets frukter
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skeppsbröd med torsk och räkor, norsk pescatore
Svårighet: Medel, Receptgivare: