Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Pajdeg:

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Smör och/el. matolja

125.0 

gram

Strösocker

1.0 

msk

Bakpulver

0.5 

tsk

Springform 22-26 cm >

 

 

 

Glasyr:

 

Smör el. margarin

200.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Vetemjöl

4.0 

msk

Mjölk

0.6 

dl

Sötmandelkärna

400.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om söt pajdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 526

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 38%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 126 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 4.0 dl 13%

Smör och/el. matolja 125.0 gram 14%

Strösocker 1.0 msk 1%

Bakpulver 0.5 tsk 0%

Springform 22-26 cm > Äts ej

 

Glasyr:

Smör el. margarin 200.0 gram 22%

Strösocker 2.0 dl 11%

Vetemjöl 4.0 msk 2%

Mjölk 0.6 dl 1%

Sötmandelkärna 400.0 gram 37%

 

Kockskolan:

Om söt pajdeg > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skålla och skala mandel.
  2. Pajdeg: Smält matfett och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret, socker och mjöl, lite i taget under omrörning. Knåda snabbt ihop till deg.
  4. Tryck ut degen i pajform.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  6. Glasyr: Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills trögflytande. Låt svalna något.
  7. Paj: Häll smeten över pajen och sätt tillbaka in i ugnen 5-10 minuter tills glasyren fått lite färg. Låt svalna. Lossa försiktigt tårtan från formen.

Kockens kommentar

Toscapaj är en variant av klassisk Toscakaka som består av sockerkaksdeg med mandelglasyr (se dito recept". "Tosca" innebär i allmänhet finbröd med segt mandeltäcke. Smeten har sitt ursprung från orienten, då med honung i stället för socker och var välkänd i Schweiz i mitten av 1800-talet. 

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Toscapaj