Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1006 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök el. annan lök 2.0 styck 10%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%
Smör normalsaltat 2.0 msk 19%
Grönsaksbuljong } 1.5 liter 7%
Morot 1.0 styck 4%
Potatis 3.0 styck 20%
Vitkål ansad 250.0 gram 7%
Rödbeta 6.0 styck 29%
Vinäger 2.0 msk 1%
Garneringsalternativ:
Timjan färsk 0%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala morötter, potatis och rödbetor. Skölj av vitkålen, strimla den och rödbetorna. Skär morötter och potatis i skivor.
- Skala och hacka löken och vitlöken.
Fräs dem i smör i en gryta på
medelhög värme. - Häll i grönsaksbuljongen och sänk till medellåg värme. Tillsätt potatis- och morotsskivorna samt de strimlade rödbetorna och vitkålen.
- Koka soppan tills grönsakerna är knappt mjuka (ca 15 min). Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.
- Servera soppan med
créme fraiche och färsk timjan.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Mammas rödbetssoppa
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan