Mammas rödbetssoppa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mammas rödbetssoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök el. annan lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Grönsaksbuljong }

1.5 

liter

Morot

1.0 

styck

Potatis

3.0 

styck

Vitkål ansad

250.0 

gram

Rödbeta

6.0 

styck

Vinäger

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garneringsalternativ:

 

Creme fraiche

 

 

Timjan färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 33

Kcal / portion: 252

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1006 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 756 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök el. annan lök 2.0 styck 10%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 19%

Grönsaksbuljong } 1.5 liter 7%

Morot 1.0 styck 4%

Potatis 3.0 styck 20%

Vitkål ansad 250.0 gram 7%

Rödbeta 6.0 styck 29%

Vinäger 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

 

Garneringsalternativ:

Creme fraiche 0%

Timjan färsk 0%

Tillagning (35 min )

  1. Skala morötter, potatis och rödbetor. Skölj av vitkålen, strimla den och rödbetorna. Skär morötter och potatis i skivor.

  2. Skala och hacka löken och vitlöken.
    Fräs dem i smör i en gryta på
    medelhög värme.

  3. Häll i grönsaksbuljongen och sänk till medellåg värme. Tillsätt potatis- och morotsskivorna samt de strimlade rödbetorna och vitkålen.

  4. Koka soppan tills grönsakerna är knappt mjuka (ca 15 min). Smaka av soppan med vinäger, salt och peppar.

  5. Servera soppan med
    créme fraiche och färsk timjan.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Mammas rödbetssoppa