Cheddarpaj med broccoli och paprika

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cheddarpaj med broccoli och paprika

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Vatten

1.0 

msk

 

Fyllning:

 

Cheddar lagrad

3.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Vispgrädde

2.0 

dl

Broccoli färsk

1.0 

huvud

Paprika röd

1.0 

styck

Kajennpepparpulver

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 271

Kcal / portion: 787

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 21%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 20%

Smör normalsaltat 150.0 gram 35%

Vatten 1.0 msk 0%

 

Fyllning:

Cheddar lagrad 3.0 dl 14%

Ägg 2.0 styck 4%

Vispgrädde 2.0 dl 23%

Broccoli färsk 1.0 huvud 3%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Kajennpepparpulver 0%

Salt 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Pajdeg: Blanda mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Ställ in i kylen i ca 30 min.

  2. Sätt ugnen till 200 grader.
    Förgrädda pajskalet i ugnen i ca 10 min.
    Tag ut pajskalet ur ugnen. Låt svalna.

  3. Fyllning: Grovriv cheddarosten.
    Vispa ihop ägg med vispgrädde (lätt vispat) i en bunke och rör ner osten. Smaka av med salt och kajennpeppar.

  4. Skölj paprika och broccoli. Skär paprikan i strimlor och skär små buketter av broccolin. Lägg grönsakerna i pajskalet och häll över ostsmeten. Grädda i ugnen tills pajen stelnar i ca 35 minuter.

Fler recept inom Pajer, smörgåstårtor

Liknande recept som Cheddarpaj med broccoli och paprika