Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 262
    
                Kcal / portion: 599
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2395 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg osötad 1.0 sats 64%
Kantareller färska 200.0 gram 2%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Rödlök 0.3 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 9%
Rucolasallat 20.0 gram 0%
Ägg 2.0 styck 5%
Mjölk 1.0 dl 3%
Grädde 1.0 dl 15%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Förbered och tillaga pajskal i god tid.
2 timmar eller mer i förväg.
Se separat recept. Förgrädda i 200°C. - Rensa svamp och skär i mindre bitar.
Skala lök. Finhacka lök och timjan. - Hetta upp en panna och torrstek svampen tills all vätska ångat bort.
Sätt ugnen på 175°C. - Tillsätt olja, lök och timjan i pannan. 
Fräs detta i en halv minut utan att bränna. Dra åt sidan. Riv över rucola.
Salta och peppra. Fördela ut i pajskalet. - Vispa upp ägg med gaffel i en skål.
Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar.
Häll äggsmeten över pajen.
Sätt in pajen i ugnen i cirka 20 minuter. 
Fler recept inom Pajer, smörgåstårtor
Liknande recept som Kantarellpaj med rucola
- 
                
                  
                
                Cheddarpaj med broccoli och paprika
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Smörgåstårta med lax och räkor
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Smörgåstårta med rostbiff, skinka och pastej
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Grönsakspaj
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
 - 
                
                  
                
                Grekisk lammfärspaj
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Vegetarisk paj med sötpotatis (lakto-ovo-vegetarisk)
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kantarellpaj med rucola
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kycklingpaj med svamp (buffé)
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 
              
              
                    