Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Pajdeg:

 

Vetemjöl

2.0 

dl

Margarin fast

100.0 

gram

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Hallon frysta sockrade

1.0 

förp.

Strösocker

3.0 

msk

Potatismjöl

2.0 

msk

 

Garnityr:

 

Hallon färska

10.0 

styck

Citronmeliss färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1621 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 63 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 2.0 dl 26%

Margarin fast 100.0 gram 44%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 14%

Strösocker 3.0 msk 10%

Potatismjöl 2.0 msk 5%

 

Garnityr:

Hallon färska 10.0 styck 1%

Citronmeliss färsk %

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min )

  1. Gör pajdegen i en matberedare.
    Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.
    Sätt ugnen till 225 grader.

  2. Blanda hallon, socker och potatismjöl.
    Fyll pajformen med blandningen.

  3. Kavla ut resten av degen och skär den i sex smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler el liknande ovanpå blandningen.

  4. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna. Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Hallonpaj