Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 257

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1621 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 2.0 dl 26%
Margarin fast 100.0 gram 44%
Vatten 2.0 msk 0%
Fyllning:
Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 14%
Strösocker 3.0 msk 10%
Potatismjöl 2.0 msk 5%
Garnityr:
Hallon färska 10.0 styck 1%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Gör pajdegen i en matberedare.
Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.
Sätt ugnen till 225 grader. - Blanda hallon, socker och potatismjöl.
Fyll pajformen med blandningen. - Kavla ut resten av degen och skär den i sex smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler el liknande ovanpå blandningen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna. Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Hallonpaj
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan