Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 130
    
                Kcal / portion: 382
    
                GBR (GI) / port: 16
Recept: 1528 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 1.0 kilo 44%
Salladslök 3.0 styck 1%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Olivolja 1.0 dl 49%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 5%
Vatten 1.0 dl 0%
Kapris 1.0 msk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skär potatisen i bitar. Koka upp saltat vatten och låt potatisen koka på medellåg värme i ca 10 min. 
Låt potatisen kallna. - Koka upp olivolja, vatten, hackad salladslök, kalvfond, dijonsenap och kryddor. Häll den varma blandningen över potatisen och häll över kapris. 
Servera. 
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Fransk potatissallad
- 
                
                  
                
                Kokt potatis - grundrecept
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färsk potatissallad med jordgubbar
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Somrig potatis- och grönsakssallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Kryddig melonsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Grönsallad helt enkelt
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Fraiche crème med rödlök
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Färskost med dill, citron och vitlök
Tid: 5 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Almas rabarberlemonad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enbär- och timjancrème
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 
              
              
                    