Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 21%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inlagd sill 450.0 gram 48%
Creme fraiche 2.0 dl 29%
Rödlök 0.5 styck 1%
Dill finhackad 1.0 msk 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Gräslök finhackad 3.0 msk 0%
Basilika finhackad 5.0 msk 0%
Senap svensk 1.0 msk 1%
Vinäger 1.0 tsk 0%
Äggula 1.0 styck 2%
Matolja (rapsolja) 0.5 dl 18%
Garneringsalternativ:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 2 tim 10 min )
- Hacka lök och örter och lägg i en skål. Häll i senap, vinäger, créme fraiche, äggula, salt och peppar. Doppa sedan i oljan under kraftig vispning.
- Lägg den inlagda sillen i en skål eller i en djup tallrik och häll över örtblandningen. Garnera gärna med hackad gräslök.
Låt stå kallt i kylen i ca 2 tim innan servering.
Alternativ
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Örtagårdssill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *