Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2645 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Inläggningssill 1.0 kilo 79%
Marinad:
Gul lök 2.0 styck 4%
Vatten 3.0 dl 0%
Ättikssprit 1.0 dl 2%
Strösocker 1.0 dl 14%
Svartpeppar grovmald 1.0 msk 1%
Kryddpeppar krossad 1.0 tsk 0%
Kryddnejlika 4.0 styck 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 6 tim )
- Skär sillen i bitar.
Skala och hacka lök. - Blanda ingredienserna till lagen.
- Lägg fisken helst i burk eller i bunke.
Häll på lagen, se till att det täcker fisken.
Ställ kallt över natt.
Kockens kommentar
Använd inläggningssill, inte färsk sill. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra e.d. vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum
Fler recept inom Sillrätter
Liknande recept som Löksill
-
Svenskt sillbord - checklista
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjeröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Klassisk gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fräsch yoghurtsill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tångsill
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pestosill
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kryddpepparsill med gräddfilsprimörer och citronvinaigrette
Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *