Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Inläggningssill

3.0 

filéer

Potatis kokt

2.0 

styck

Äpple helst rött

1.0 

styck

Ättiksgurka konserv

1.0 

styck

Gul lök hackad

3.0 

msk

Gräddfil

1.5 

dl

Rödbetor inlagda

2.0 

dl

Rödbetsspad }

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ägg

3.0 

styck

Dill till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hallands Fläder

Kryddat brännvin
Pris: 235 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 179

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1073 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 3.0 filéer 35%

Potatis kokt 2.0 styck 13%

Äpple helst rött 1.0 styck 5%

Ättiksgurka konserv 1.0 styck 1%

Gul lök hackad 3.0 msk 1%

Gräddfil 1.5 dl 19%

Rödbetor inlagda 2.0 dl 5%

Rödbetsspad } 2.0 msk %

 

Tillbehör:

Ägg 3.0 styck 18%

Dill till garnering 0%

 

Kockskolan:

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och koka potatisen halvfast.
  2. Hårdkoka ägg (10 minuter). Spola i kallt vatten och låt dem kallna.
  3. Skala äpple. Skär sill, äpple, potatis, gurka och rödbetor i små tärningar.
  4. Blanda gräddfil med rödbetsspad och smaksätt med salt och peppar. Blanda sedan ner tärningarna i gräddfilen.
  5. Stjälp upp sillsalladen i en skål.
  6. Ställ kallt. Rätten serveras väl avkyld.
  7. Skala och halvera de kokta äggen. Dekorera med ägghalvor och dill. Servera.

Kockens kommentar

Sillsallad enligt Tore Wretman 1967: Alla ingredienser i receptet ovan ingår utom lök och gräddfil. I stället ingår inblandning av lite kalvstek och kokt saltkött (50 gram vardera), samt en marinad bestående av 1 msk svensk och 1 tsk mörk fransk senap, 1 msk socker, 2 msk vinäger, 1/2 dl olja samt 1/2 dl vispad grädde. Som tillbehör föreslås skarpsås (se dito recept).

Tore: "När jag skall ta för mig på julsmörgåsbordet går jag alltid först rakt på sillsalladen. Den är för mig viktigast jämsides med kryddsillen, leverpastejen och skinkan".

Passar till

Skarpsås

Fler recept inom Sillrätter

Liknande recept som Sillsallad ¤