Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 28%
Kolhydrater: 38%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Marängbotten 2.0 styck 24%
Vispgrädde 4.0 dl 49%
Daim konfekt } 5.0 bitar 28%
Kockskolan:
Så lagas maränger > Äts ej
Om tårtor > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Finhacka eller mosa daimbitarna.
- Vispa grädden fast. Blanda med daimhacket. Spar en del av hacket till garnering.
- Bred daimgrädde på en marängbottten, lägg på nästa botten och mer grädde ovanpå. Klä in även sidorna med grädde. Jämna till tårtan med stekspade.
- Garnera med daimhack.
Kockens kommentar
Alternativ: Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak, till exempel polkagris. Se film på alternativ Daimtårta på sida > Om tårtor.
Laga gärna egen marängtårtbotten. Se recept via länk nedan. Fransk marängbotten är lättast att tillaga, medan schweizisk är stabilare, blir inte lika lätt blöt som den franska av fuktiga ingredienser.
Hemmagjorda marängbottnar
Fler recept inom Gräddtårtor
Liknande recept som Daimtårta med marängbotten
-
Prinsesstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Halloweentårta, orange prinsesstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Nybergs Konditori
-
Daimtårta med marängbotten
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pavlova, marängtårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Jordgubbstårta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandeltårta med kaffe- och chokladsmak
Tid: 45 min (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gräddtårta med bär och nötkrokant
Svårighet: Medel, Receptgivare: