Daimtårta med marängbotten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Daimtårta med marängbotten

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (8/tårta): 8

Marängbotten

2.0 

styck

Vispgrädde

4.0 

dl

Daim konfekt }

5.0 

bitar

 

Kockskolan:

 

Så lagas maränger >

 

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 416

Kcal / portion: 371

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2968 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 28%

Kolhydrater: 38%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 89 gram)

Ingredienser

Visa:

Marängbotten 2.0 styck 24%

Vispgrädde 4.0 dl 49%

Daim konfekt } 5.0 bitar 28%

 

Kockskolan:

Så lagas maränger > Äts ej

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Finhacka eller mosa daimbitarna.
  2. Vispa grädden fast. Blanda med daimhacket. Spar en del av hacket till garnering.
  3. Bred daimgrädde på en marängbottten, lägg på nästa botten och mer grädde ovanpå. Klä in även sidorna med grädde. Jämna till tårtan med stekspade.
  4. Garnera med daimhack.

Kockens kommentar

Alternativ: Byt ut daimen mot annan krossbar konfektyr enligt egen smak, till exempel polkagris. Se film på alternativ Daimtårta på sida > Om tårtor.

Laga gärna egen marängtårtbotten. Se recept via länk nedan. Fransk marängbotten är lättast att tillaga, medan schweizisk är stabilare, blir inte lika lätt blöt som den franska av fuktiga ingredienser.

Hemmagjorda marängbottnar

Spröd marängbotten av fransk maräng

Fast marängbotten av schweizisk maräng

Fler recept inom Gräddtårtor

Liknande recept som Daimtårta med marängbotten