Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten

Lägg till ingredienser

Ant. bitar (12/tårta): 12

Sockerkaksbotten

3.0 

skivor

Choklad hackad

175.0 

gram

Banan

4.0 

styck

Vispgrädde

6.0 

dl

Strösocker

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om tårtor >

 

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 318

Kcal / portion: 464

GBR (GI) / port: 4

Recept: 5572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 22%

Kolhydrater: 28%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Sockerkaksbotten 3.0 skivor 32%

Choklad hackad 175.0 gram 17%

Banan 4.0 styck 8%

Vispgrädde 6.0 dl 39%

Strösocker 2.0 msk 2%

 

Kockskolan:

Om tårtor > Äts ej

Så vispas grädde > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg en tallrik över och smält lite av chokladen i skålen.
  2. Grovriv resten av chokladen. Vispa grädde fast med lite socker. Skiva bananer.
  3. Lägg ut en sockerkaksskiva på tårtfat. Bred på ett lager vispgrädde. Lägg på skivade bananer. Strö över riven choklad. Täck med ett tunt lager grädde.
  4. Lägg på nästa sockerkaksskiva och gör likadant. Lägg på den sista sockerkaksskivan. Klä in tårtan med grädde. Använd en stekspade. Torka av tårtfatskanten.
  5. Häll smält choklad i en plastpåse. Klipp ett pyttelitet hål i en kanten. Spritsa ett spindelnät över tårtan.

Kockens kommentar

Sockerkaksbotten = 24 cm i diameter. Som alternativ kan man strö över lite riven blockchoklad. Bananerna kan mosas och bres på som smet. Socker kan utelämnas i grädden. För marängspindlar se separat recept. Se film Gräddtårta på sida >  Om tårtor.

Tillhörande recept

Marängspindlar

Hemlagad sockerkaksbotten

Fler recept inom Gräddtårtor

Liknande recept som Spindelgräddtårta med sockerkaksbotten