Varm smörgås med stuvade musslor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Varm smörgås med stuvade musslor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Blåmusslor konserverad

200.0 

gram

Grädde

1.0 

dl

Smör el. margarin

2.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

msk

Musselspad

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Dill

3.0 

kvistar

Citronjuice

1.0 

msk

Salt till smaksättning

 

 

Peppar till smaksättning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 368

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1470 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 8%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 221 gram)

Ingredienser

Visa:

Blåmusslor konserverad 200.0 gram 15%

Grädde 1.0 dl 24%

Smör el. margarin 2.0 msk 14%

Vetemjöl 4.0 msk 9%

Musselspad 3.0 dl 0%

el. vatten + konc. fond 0%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 35%

Dill 3.0 kvistar 0%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Salt till smaksättning %

Peppar till smaksättning 0%

Tillagning (20 min )

  1. Låt musslorna rinna av, spar spadet.
    Ta bort ev. skägg och slutmuskel.
    Finhacka dillen. Rosta brödet.
    Skär ev. bort kanterna.

  2. Smält matfett i en kastrull, rör ner mjölet.
    Späd med spad, koka upp under omröring.
    Tillsätt grädde och sänk till lägsta värme
    låt sjuda 5 min. Rör om.
    Smaka av med salt, peppar, citron.

  3. Tillsätt musslor och hackad dill.
    Värm upp musslorna, men koka inte.
    (Musslor blir sega av för mycket värme).
    Fördela den varma stuvningen på brödet.
    Strö gärna lite extra dill över. Servera.

Ger en smörgås per portion.

Kockens kommentar

I stället för musslor går det bra med motsvarande mängd rensade räkor, kräftstjärtar, krabbkött e.d.

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Varm smörgås med stuvade musslor