Räksmörgås med ägg

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Räksmörgås med ägg

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Räkor med skal

600.0 

gram

Forellrom saltad

60.0 

gram

el. annan rom

 

 

Ägg

2.0 

styck

Majonnäs äkta

0.5 

dl

Gurka

16.0 

skivor

Gräslök

12.0 

stjälkar

Vitt matbröd skivor

4.0 

st stora

Bordssmör 75% fett

 

 

Svartpeppar nymald

 

 

 

Ger 1 smörgås/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1425 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 7%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 212 gram)

Ingredienser

Visa:

Räkor med skal 600.0 gram 23%

Forellrom saltad 60.0 gram 5%

el. annan rom 0%

Ägg 2.0 styck 9%

Majonnäs äkta 0.5 dl 24%

Gurka 16.0 skivor 1%

Gräslök 12.0 stjälkar 0%

Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 36%

Bordssmör 75% fett 0%

Svartpeppar nymald 0%

 

Ger 1 smörgås/portion 

Tillagning (17 min )

  1. Hårdkoka ägg och låt dem svalna. Skala ägg och räkor. Skiva gurkan.

  2. Bred matfett på brödet, lägg på gurkskivor och dekorera med räkorna.

  3. Placera en ägghalva på varje smörgås och garnera med majonnäs och gräslök.
    Toppa med forellrom. Mal svartpeppar över. Servera.

Hemlagad majonnäs

Fler recept inom Mackor

Liknande recept som Räksmörgås med ägg