Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 356

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1425 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 7%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor med skal 600.0 gram 23%
Forellrom saltad 60.0 gram 5%
Ägg 2.0 styck 9%
Majonnäs äkta 0.5 dl 24%
Gurka 16.0 skivor 1%
Gräslök 12.0 stjälkar 0%
Vitt matbröd skivor 4.0 st stora 36%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Hårdkoka ägg och låt dem svalna. Skala ägg och räkor. Skiva gurkan.
- Bred matfett på brödet, lägg på gurkskivor och dekorera med räkorna.
- Placera en ägghalva på varje smörgås och garnera med majonnäs och gräslök.
Toppa med forellrom. Mal svartpeppar över. Servera.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Räksmörgås med ägg
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan