Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 6%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ciabatta bröd 2.0 styck 42%
Lax rimmad lättrökt 8.0 skivor 33%
Ägg 6.0 styck 21%
Vatten 3.0 msk 0%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Pepparrot nyriven 4.0 tsk 1%
Salt 0%
Ger 1 stor smörgås/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (17 min )
- Finhacka gräslöken. Riv pepparrot.
- Äggröra: Smält fett i panna på medellåg värme. Blanda ägg med vatten i kopp och tillsätt hälften av gräslöken. Häll smeten i pannan. Rör om hela tiden tills äggen har "stannat". Salta och peppra.
- Skär brödet på mitten, lägg på laxskivorna och äggstanningen. Garnera med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar. Servera.
Kockens kommentar
Bruschetta (italienska bruscare =rosta), är en italiensk maträtt bestående av vitlöksbröd, olivolja m.m. Serveras kall som antipasto eller varm med brödet rostat. Rätten härstammar från Toscana och var ursprungligen ett sätt att avsmaka säsongens olivolja.
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Laxbruschetta med äggröra
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan