Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 271

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1085 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rostbiff tilllagad 4.0 skivor 13%
Rågbröd 4.0 skivor 46%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Remouladsås färdig 1.0 dl 62%
Gul lök 0.5 styck 2%
Pepparrot nyriven 3.0 msk 2%
Curry ¤ 1.0 krm 0%
Syltlök 20.0 styck 3%
Ger 1 smörgås/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Bred smör på brödet.
Smaksätt färdigköpt remoladsås
med curry. - Lägg på sallatsblad och rostbiff.
Dekorera med övriga ingredienser.
Salta & peppra.
Kockens kommentar
Vi har valt en tjockare skiva rostbiff per smörgås. Det är mer lättuggat med 2 st tunna skivor i stället. Syltlöken kan bytas mot ättiksgurka, eller variera enligt egen smak.
PASSAR TILL
Fler recept inom Mackor
Liknande recept som Rostbiffsmörgås
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Club sandwich - aristokratisk kycklingmacka
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skinktoast
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Panini med brie och salami
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Knäckemacka med grillad squash, chevreost, sallad och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Panini med leverpastej och gurka
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Panini med kalkon
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flatålsmacka med äggröra (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Varm räktoast med mango, chili och tomat
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan