Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2648 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Potatisgnocchi färdiga 800.0 gram 70%
Nässlor förvällda 1.0 dl 1%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Soltorkade tomater 200.0 gram 13%
Pinjenötter 50.0 gram 13%
Parmesan nyriven 1.0 dl 6%
Olivolja 3.0 msk 13%
Kock: Michael, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skölj nässlorna i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem.
Finhnhacka även de soltorkade tomaterna och skalad vitlök. Riv parmesan. - Koka gnocchi enligt förpackning ca 10 min.
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör som så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.
- Tillsätt olivolja och fräs nässel- tomat- och vitlökshacket några minuter.
- Blanda fräset med gnocchin.
Strö över riven parmesan och pinjenötter.
Salta och peppra efter behag.
Kockens kommentar
Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi. I brist på nässlor kan man i receptet byta ut dessa mot rucolasallad eller babyspenat.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Gnocchisallad
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre