Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Potatisgnocchi färdiga

800.0 

gram

Nässlor förvällda

1.0 

dl

el. babyspenat

 

 

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Soltorkade tomater

200.0 

gram

Pinjenötter

50.0 

gram

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Olivolja

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 662

GBR (GI) / port: 25

Recept: 2648 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 12%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 4%

(Tillagad portion: 310 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatisgnocchi färdiga 800.0 gram 70%

Nässlor förvällda 1.0 dl 1%

el. babyspenat 0%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Soltorkade tomater 200.0 gram 13%

Pinjenötter 50.0 gram 13%

Parmesan nyriven 1.0 dl 6%

Olivolja 3.0 msk 13%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skölj nässlorna i kallt vatten. Rensa bort grövre blad och stammar. Finhacka dem.
    Finhnhacka även de soltorkade tomaterna och skalad vitlök. Riv parmesan.

  2. Koka gnocchi enligt förpackning ca 10 min.

  3. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna på medelvärme ett par minuter. Rör som så att de inte blir brända. Lägg åt sidan.

  4. Tillsätt olivolja och fräs nässel- tomat- och vitlökshacket några minuter.

  5. Blanda fräset med gnocchin.
    Strö över riven parmesan och pinjenötter.
    Salta och peppra efter behag.

Kockens kommentar

Gnocchi tillagas på klassiskt vis av potatis, mannagryn eller ost, uppblandat med mjöl och är små lätta och mjuka degklimpar. Det finns också pasta som kallas gnocchi. I brist på nässlor kan man i receptet byta ut dessa mot rucolasallad eller babyspenat.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Gnocchisallad