Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Salt sill urvattnad 6.0 styck 50%
Gul lök 1.0 styck 3%
Marinad:
Ättikssprit 12% 0.5 dl 1%
Vatten 2.0 dl 0%
Strösocker 2.0 dl 44%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Vitpeppar hel 10.0 korn 0%
Tillbehör:
Kock: Tyrol, Sthlm
Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
- Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinadingredienser.
- Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord
Fler recept inom Påsksill
Liknande recept som Citron- & limesill
-
Champagnesill
Tid: 15 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sturegallerian
-
Matjessill med gräddfil & gräslök
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gubbröra ¤
Tid: 12 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Matjesgravad strömming med ägg och rödlök
Tid: 1 tim (+ 18 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Basilikasill
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Matjesröra i glas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtagårdssill
Tid: 5 min (+ 2 tim 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan