Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt sill urvattnad

6.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

 

Marinad:

 

Ättikssprit 12%

0.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Vitpeppar hel

10.0 

korn

 

Tillbehör:

 

Zestjärn >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 437

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1747 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 265 gram)

Ingredienser

Visa:

Salt sill urvattnad 6.0 styck 50%

Gul lök 1.0 styck 3%

 

Marinad:

Ättikssprit 12% 0.5 dl 1%

Vatten 2.0 dl 0%

Strösocker 2.0 dl 44%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Vitpeppar hel 10.0 korn 0%

 

Tillbehör:

Zestjärn > %

Kock: Tyrol, Sthlm

Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).

  2. Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinad­ingredienser.

  3. Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord 

Fler recept inom Påsksill

Liknande recept som Citron- & limesill