Quesadillas med bönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Quesadillas med bönor

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 36

Tortilla färdiglagad

6.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Majskorn kokt konserv

200.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Svarta bönor konserv

300.0 

gram

Hårdost lagrad

100.0 

gram

Olivolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Så bakas tortillas >

 

 

Om snittar, kanapéer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 60

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2144 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 4%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 37 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortilla färdiglagad 6.0 styck 53%

Rödlök 1.0 styck 3%

Tomater 2.0 styck 2%

Majskorn kokt konserv 200.0 gram 7%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Svarta bönor konserv 300.0 gram 16%

Hårdost lagrad 100.0 gram 18%

Olivolja 0%

 

Kockskolan:

Så bakas tortillas > Äts ej

Om snittar, kanapéer > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka rödlök. Dela tomaterna och ta bort det saftiga innanmätet. Hacka det fasta köttet. Ansa paprika och finhacka.
  2. Häll bort majsspadet och skölj majsen i vatten. Låt rinna av. Skölj även burk­bönorna och mosa dem med en gaffel. Blanda alla ingredienserna med varandra.
  3. Bred blandningen på en tortilla. Riv hårdost. Strö över hårdost. Lägg en tortilla överst. 
  4. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, som rymmer tortillan. Stek tortillan 3-4 minuter på vardera sidan till fin färg. Tips: Vänd med hjälp av en stor tallrik över pannan.
  5. Skär varje "tårta" i 12 snittar. Serveras ljummen eller rumsvarm.

Kockens kommentar

Quesadillas ("kej-sa-di-ja") är tortillas med ost och andra pålägg, som vanligen äts vikt på mitten. Tanken är egentligen att osten skall smälta ihop den vikta tortillan under tillagningen till en enhet.

Passar till

Hemlagad vetetortillas

Fler recept inom Snittar och toasts ¤

Liknande recept som Quesadillas med bönor