Kräftströmming (strömmingslåda)

Kräftströmming (strömmingslåda)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Strömmingsfiléer

1.0 

kilo

Tomatjuice

5.0 

dl

Dillfrön

2.0 

tsk

helst färska dillkronor}

 

 

Salt

1.0 

tsk

Smör normalsaltat

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Hårdost

 

 

Hårt bröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1732 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 557 gram)

Ingredienser

Visa:

Strömmingsfiléer 1.0 kilo 62%

Tomatjuice 5.0 dl 6%

Dillfrön 2.0 tsk 1%

helst färska dillkronor} %

Salt 1.0 tsk 0%

Smör normalsaltat 0%

Aluminiumfolie %

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 31%

Hårdost 0%

Hårt bröd 0%

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Rensa strömming.
    Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Smöra en ugnsfast form.
    Häll hälften av salt och dillfröna i botten.

  2. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

  3. Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.

  4. Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå.
    Täck med aluminiumfolie.
    Sätt in i ugnen i ca 20 min.

    Låt svalna i formen och servera den kall.

Kockens kommentar

Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.

ALTERNATIV

Kaviarströmming

Ansjovisströmming

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Kräftströmming (strömmingslåda)