
Kräftströmming (strömmingslåda)

Dryckestips
Hilltop Gewürztraminer Sauvignon Blanc
Torrt druvigt vitt vin
Pris: 59 kr
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 78

Kcal / portion: 433

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1732 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 1.0 kilo 62%
Tomatjuice 5.0 dl 6%
Dillfrön 2.0 tsk 1%
Salt 1.0 tsk 0%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 31%
Hårdost 0%
Hårt bröd 0%
Kock: Sv. Institutet SI
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Rensa strömming.
Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
Sätt ugnen på 225 grader.
Smöra en ugnsfast form.
Häll hälften av salt och dillfröna i botten. - Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Rulla strömmingsfiléerna med skinnsidan inåt. Lägg dem intill varandra i formen.
- Häll tomatjuicen över strömmingen och strö resten av salt och dillfrön ovanpå.
Täck med aluminiumfolie.
Sätt in i ugnen i ca 20 min.
Låt svalna i formen och servera den kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Kräftströmming (strömmingslåda)
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan