
Kaviarströmming (strömmingslåda)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 144

Kcal / portion: 742

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2968 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Strömmingsfiléer 1.0 kilo 36%
Tubkaviar 1.5 dl 15%
Äggula 3.0 styck 5%
Dill 1.0 knippe 1%
Vispgrädde 2.0 dl 24%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 18%
Hårdost 0%
Hårt bröd 0%
Kock: Sv. Institutet SI
Tillagning (45 min )
- Finhacka dill. Rensa strömming.
Skär bort huvud, stjärt- och ryggfena.
Sätt ugnen på 220 grader.
Smöra en ugnsfast form. - Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Blanda kaviar, äggulor och dill.
- Lägg strömmingen med skinnsidan nedåt.
Lägg en tesked kaviarblandning på varje strömming och rulla ihop med början från stjärten. Lägg dem intill varandra i formen. - Vispa grädde och blanda med resterande kaviarblandning. Bred över strömmingen.
Grädda i ugn i ca 20 min.
Kan serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Strömmingslådor finns i många varianter. Passar bra som bufférätt. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare).
Fotograf: Pål Allan.
ALTERNATIV
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Kaviarströmming (strömmingslåda)
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan