Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 475

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 50.0 gram 19%
Vetemjöl 2.0 dl 22%
Ägg 1.0 styck 3%
Vatten kallt 1.0 msk 0%
Salt 0.5 krm 0%
Fyllning:
Ägg 2.0 styck 7%
Mjölk 1.5 dl 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Peppar 0.5 tsk 0%
Cheddar lagrad 175.0 gram 33%
Sallad:
Rödkål ansad 50.0 gram 1%
Grönsallad 7.0 dl 1%
Lingon 0.7 dl 1%
Olivolja 1.0 msk 6%
Salt 0.5 krm 0%
Peppar 0.5 krm 0%
Tillbehör:
Pajform (~10 cm bred) 4.0 styck Äts ej
Ger 3 stycken/portion
Kock: Markus Aujalay
Uppdragsgivare: Blossa
Tillagning (45 min + 1 tim 20 min )
- Arbeta ihop smör och mjöl. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i portionsformar. Ställ i kylskåp i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalen mitt i ugn cirka 10 minuter.
- Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Riv cheddarost och fördela osten i formarna, samt fyll på äggstanningen.
- Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Ta ut och låt dem svalna något.
- Finstrimla rödkål. Blanda grönsallat, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa med sallad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Cheddarpaj med vintersallad
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef