Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rundkornigt ris

1.5 

dl

eller

 

 

Långkornigt ris

 

 

Vatten

3.0 

dl

Salt

0.5 

tsk

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Mjölk

8.0 

dl

Strösocker

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Strösocker

 

 

Kanel mald

 

 

Smör normalsaltat

 

 

Mjölk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 242

GBR (GI) / port: 4

Recept: 970 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 214 gram)

Ingredienser

Visa:

Rundkornigt ris 1.5 dl 45%

eller %

Långkornigt ris Äts ej

Vatten 3.0 dl Äts ej

Salt 0.5 tsk 0%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck Äts ej

Mjölk 8.0 dl 49%

Strösocker 1.0 msk 6%

 

Tillbehör:

Strösocker 0%

Kanel mald 0%

Smör normalsaltat 0%

Mjölk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim )

  1. Blanda ris, vatten, kanelstång och salt i en kastrull. Låt koka under lock på
    medellåg värme i cirka 10 minuter.

  2. Häll i mjölken och låt koka upp på nytt och låt gröten svälla under lock på medellåg värme i cirka 40 minuter utan omrörning. Smaksätt med sockret.

  3. Servera gröten med socker, kanel, smör och lite mjölk. Gröten passar också bra med kall sylt eller saftsoppa.

Kockens kommentar

Tips! I Ris á la Malta kan det vanliga riset bytas ut mot överbliven risgrynsgröt.
Den blir då ännu krämigare.

ANVÄND GRÖTRESTER

till Ris á la Malta

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Risgrynsgröt