Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 490

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1959 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Päron fast sort 4.0 styck 13%
Lag:
Rött vin 1.0 flaska 28%
Strösocker 3.0 dl 58%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kanelstång 2.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Riv skal på citron och pressa. Skala päron och kärna ur.
- Mät upp ingredienserna till lagen. Koka upp. Lägg ner päronen i den kokande lagen. Låt koka försiktigt tills de är mjuka, cirka 10-15 minuter.
- Fyll på varm och väl rengjord burk. Sätt på lock och ställ kallt i minst ett dygn.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef