Saffran- och citronpannacotta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Saffran- och citronpannacotta

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grädde

5.0 

dl

Saffran 0,5 gram

1.0 

förp.

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Strösocker

2.0 

msk

Gelatinblad

1.5 

styck

Hallon till garnering

4.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1944 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 36%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 5.0 dl 93%

Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Strösocker 2.0 msk 6%

Gelatinblad 1.5 styck 0%

Hallon till garnering 4.0 styck 0%

Tillagning (4 tim )

  1. Lägg gelatinet i kallt vatten.

  2. Koka upp grädden och dra åt sidan.

  3. Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.

  4. Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.

  5. Servera med ett fint hallon på toppen.

Kockens kommentar

Har man i extra citronjuice bör man öka mängden med lite gelatinblad.

Fler recept inom Godsaker på julbordet

Liknande recept som Saffran- och citronpannacotta