Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 486

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1944 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 36%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grädde 5.0 dl 93%
Saffran 0,5 gram 1.0 förp. 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Strösocker 2.0 msk 6%
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Hallon till garnering 4.0 styck 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (4 tim )
- Lägg gelatinet i kallt vatten.
- Koka upp grädden och dra åt sidan.
- Riv skalet från citron. Krama ur vattnet från gelatin. Blanda citron, saffran, socker och gelatin med grädden, tills gelatinet löst sig.
- Häll upp i portionsformar och ställ i kylskåp tills de stelnat, 3 timmar eller längre.
- Servera med ett fint hallon på toppen.
Kockens kommentar
Har man i extra citronjuice bör man öka mängden med lite gelatinblad.
Fler recept inom Godsaker på julbordet
Liknande recept som Saffran- och citronpannacotta
-
Risgrynsgröt
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Pepparkaka med mögelost
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gräddiga mandelmusslor
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ris ā la Malta
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödvinskokta päron med kanel och lagerblad
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saffran- och citronpannacotta
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Inkokta päron med citron och svartpeppar
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Karamelliserad saffransgröt
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Ju(v)lig tiramisu
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef