Kryddyoghurtpannacotta

Kryddyoghurtpannacotta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 10

Vispgrädde

1.5 

dl

Strösocker

0.7 

dl

Kanelstång 10 cm

1.0 

styck

Stjärnanis

0.3 

styck

Vaniljstång

0.5 

styck

Gelatinblad

2.0 

styck

Matlagningsyoghurt

3.0 

dl

 

Lag:

 

Lättglögg (röd)

3.0 

dl

Strösocker

3.0 

msk

Lingon

0.7 

dl

 

Kockskolan:

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

Om pannacotta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 9%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 33%

Strösocker 0.7 dl 16%

Kanelstång 10 cm 1.0 styck 2%

Stjärnanis 0.3 styck 0%

Vaniljstång 0.5 styck 0%

Gelatinblad 2.0 styck 1%

Matlagningsyoghurt 3.0 dl 21%

 

Lag:

Lättglögg (röd) 3.0 dl 16%

Strösocker 3.0 msk 10%

Lingon 0.7 dl 1%

 

Kockskolan:

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Om pannacotta > Äts ej

Skapat av: Blossa

Kock: Markus Aujalay

Tillagning (40 min + 4 tim )

  1. Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
  3. Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.
  4. Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter.
  5. Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
  6. Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.

Kockens kommentar

Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.

Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding

Liknande recept som Kryddyoghurtpannacotta