
Kryddyoghurtpannacotta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 9%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 33%
Strösocker 0.7 dl 16%
Kanelstång 10 cm 1.0 styck 2%
Stjärnanis 0.3 styck 0%
Vaniljstång 0.5 styck 0%
Gelatinblad 2.0 styck 1%
Matlagningsyoghurt 3.0 dl 21%
Lag:
Lättglögg (röd) 3.0 dl 16%
Strösocker 3.0 msk 10%
Lingon 0.7 dl 1%
Kockskolan:
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Om pannacotta > Äts ej
Skapat av: Blossa
Kock: Markus Aujalay
Tillagning (40 min + 4 tim )
- Skär vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, socker, kanelstång och stjärnanis. Koka upp och ta sedan av kastrullen från värmen. Låt dra i 5 minuter.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Lyft upp gelatinet och låt det smälta i grädden. Sila blandningen.
- Rör ner matyoghurt. Häll upp i små glas. Ställ i kylskåp cirka 4 timmar.
- Koka glögg och socker i en kastrull cirka 20 minuter.
- Blanda i lingonen och låt lagen svalna.
- Fördela lingon på pannacottan i glasen. Häll på lite lag.
Kockens kommentar
Pannacotta ("kokt grädde") är en klassisk italiensk gräddefterrätt på grädde, socker och gelatin, en puddingdessert om man så vill. Smaksätts med choklad, kaffe, vanilj med mera enligt personlig smak. Läs mer > Om pannacotta.Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Fler recept inom Krämefterrätt, pannacotta, pudding
Liknande recept som Kryddyoghurtpannacotta
-
Lätt äggkräm med citron och bär
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Gammaldags vaniljpudding
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Zabaione, sabayon, italiensk äggkräm
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Zester Daily
-
Crčme caramel - brylépudding (äggkräm)
Tid: 1 tim 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Crčme brûlée, bränd äggkräm
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gjuten pumpacreme, äggkräm med mashmallows, inkokt pumpa och rostad mandel
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk eller modern chokladpudding
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Raspberry Romanoff, jordgubbskräm
Tid: 15 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Snömos (äppelfromage)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tina Nordström
-
Oeufs ā la neige (Ile flottante) - snöägg flytande i vaniljsås
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan