Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 0
Recept: 930 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 12%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Salt sill urvattnad 6.0 styck 94%
Gul lök 1.0 styck 6%
Marinad:
Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej
Vatten 2.0 dl Äts ej
Strösocker 2.0 dl Äts ej
Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej
Lime färskpressad 1.0 styck Äts ej
Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej
Kockskolan:
Zestjärn > Äts ej
Så läggs sill in > Äts ej
Kock: Tyrol, Sthlm
Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
- Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinadingredienser.
- Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.
Kockens kommentar
Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på: Tyrols vilda julbord
Fler recept inom Sillinläggningar
Liknande recept som Citron- och limesill
-
Inlagd sill
Tid: 20 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Inlagd glasmästarsill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ättiksströmming, inlagd strömming
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sursild - enkel norsk inlagd sill
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin och honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Havtornssill
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Fredriks Fika
-
Glöggsill
Tid: 10 min (+ 48 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk kryddsill
Tid: 20 min (+ 36 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman