Citron- och limesill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citron- och limesill

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt sill urvattnad

6.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

 

Marinad:

 

Ättikssprit 12%

0.5 

dl

Vatten

2.0 

dl

Strösocker

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Lime färskpressad

1.0 

styck

Vitpeppar hel

10.0 

korn

 

Kockskolan:

 

Zestjärn >

 

 

Så läggs sill in >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 233

GBR (GI) / port: 0

Recept: 930 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 12%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 139 gram)

Ingredienser

Visa:

Salt sill urvattnad 6.0 styck 94%

Gul lök 1.0 styck 6%

 

Marinad:

Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej

Vatten 2.0 dl Äts ej

Strösocker 2.0 dl Äts ej

Citron juice+fruktkött 1.0 styck Äts ej

Lime färskpressad 1.0 styck Äts ej

Vitpeppar hel 10.0 korn Äts ej

 

Kockskolan:

Zestjärn > Äts ej

Så läggs sill in > Äts ej

Kock: Tyrol, Sthlm

Uppdragsgivare: Tyrol, Sthlm

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Finstrimla citron- och limeskal med ett zestjärn eller rivjärn (ej vitt kött).
  2. Rulla citron och lime (för att få ut mer saft) och pressa ut saften i en skål. Blanda med de strimlade skalen och övriga marinad­ingredienser.
  3. Skala och finstrimla lök. Skär sillen i bitar och lägg i en bunke, varvat med lök. Häll marinaden över och låt stå i minst 1 dygn.

Kockens kommentar

Receptet kommer från restaurang Tyrol, Gröna Lund i Stockholm. Läs mer om deras julbord på:  Tyrols vilda julbord 

Fler recept inom Sillinläggningar

Liknande recept som Citron- och limesill