Syltad rambutan med jordgubbhonung

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Syltad rambutan med jordgubbhonung

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rambutan i söt lag konserv

200.0 

gram

Honung flytande

1.0 

msk

Sesamfrön

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 3

Recept: 273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 40 gram)

Ingredienser

Visa:

Rambutan i söt lag konserv 200.0 gram 36%

Honung flytande 1.0 msk 26%

Sesamfrön 2.0 msk 38%

Tillagning (5 min )

  1. Häll bort spadet och skölj gärna rambutanen i kallt vatten för att få bort sockerlagen.
  2. Ringla över lite honung.
  3. Strö rikligt med sesamfrön över.

Kockens kommentar

En superenkel mycket söt efterrätt. Kan man acceptera ännu mer socker kan man ta med lite spad från burken. Rambutan är en liten exotisk frukt, en "hårig litchi". Klicka på ingrediensen för mer info.

Fler recept inom Färsk frukt och bär

Liknande recept som Syltad rambutan med jordgubbhonung