Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 68

GBR (GI) / port: 3
Recept: 273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rambutan i söt lag konserv 200.0 gram 36%
Honung flytande 1.0 msk 26%
Sesamfrön 2.0 msk 38%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min )
- Häll bort spadet och skölj gärna rambutanen i kallt vatten för att få bort sockerlagen.
- Ringla över lite honung.
- Strö rikligt med sesamfrön över.
Kockens kommentar
En superenkel mycket söt efterrätt. Kan man acceptera ännu mer socker kan man ta med lite spad från burken. Rambutan är en liten exotisk frukt, en "hårig litchi". Klicka på ingrediensen för mer info.
Fler recept inom Färsk frukt och bär
Liknande recept som Syltad rambutan med jordgubbhonung
-
Exotisk enkel fruktsallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lyxig fruktsallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med vispgrädde och basilika
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarber på höjden
Tid: 15 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jordgubbs- och mascarponeknyten (utan socker)
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Canderel
-
Aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar i lime (utan tillsatt socker)
Tid: 10 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Citruscocktail med balsamkanderade valnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan