Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1047 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 5%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tigerräkor kokta 350.0 gram 18%
Vitt matbröd 8.0 skivor 59%
Ägg 1.0 styck 6%
Ingefära färskriven 1.0 tsk 0%
Ostronsås } 1.0 msk 1%
Maizena ljus 2.0 msk 5%
Salt 0.5 tsk 0%
Sesamfrön 2.0 msk 10%
Frityrolja till fritering Äts ej
t.ex. jordnötsolja Äts ej
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Om snittar, kanapéer > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala räkor. Riv ingefära.
- Blanda till jämn smet i en matberedare eller med en mixer räkor med ägg, ingefära, ostronsås, maizena och salt.
- Sätt fritös på 190°C om sådan används.
- Skär brödet i trekanter. Lägg en klick smet på varje brödbit och strö sesamfrön över.
- Värm upp (wok-)panna på högsta värme med rikligt med frityrolja (eller använd fritös). När olja är het lägg ner bitarna och fritera dem i omgångar några minuter tills de fått fin gyllenbrun färg runt om.
- Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Varning för farlig het olja. För ovana fritörer rekommenderas en elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock.
Fler recept inom Snittar och toasts ¤
Liknande recept som Thai räktoast
-
Tapenade, provensalsk caviar
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Smördegsbakad spenat- och pistagemingel
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rågbröd med rökta räkor i färskost
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Brie- och papayaquesadillas
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gratinerad chevré på minitoast
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Petits choux med sellerikräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Räkröra på sesamkex
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Getost och paprika
Tid: 25 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snittar med västerbottenröra
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snittar med skinkost
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan