Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 159

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1909 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Viltfärs 400.0 gram 28%
Tacoskal 12.0 styck 36%
Taco spicemix 1.0 förp. 4%
Vatten 1.0 dl 0%
Gul lök 1.0 styck 3%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Hårdost riven 2.0 dl 15%
Sallatsblad 0%
Tillbehör:
Lingonsylt rårörda konserv 150.0 gram 12%
Jalapeno inlagd skivad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så lagas tacos > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Bryn köttfärsen i matfettet på medelhög värme. Finfördela köttet med hjälp av en trägaffel.
- Tillsätt kryddmix och vatten. Låt koka utan lock i 5-10 minuter, tills vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål.
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skala och finhacka lök. Ansa paprika (ta bort skaft och vitt innanmäte) och finhacka den. Riv sallat och riv hårdost. Lägg ingredienserna i olika skålar.
- Finhacka jalapeno och blanda med lingonsylt. Lägg i en skål.
- Lägg in tacoskalen i ugnen i cirka 3 minuter.
- Ställ fram skal och skålar och låt gästerna blanda enligt egen smak.
Kockens kommentar
Tacos är en mexikansk maträtt spridd över världen. Består av nybakad tortilla (majsbröd), fylld med allehanda tillbehör. Kan också vara rostade vikta tortillabröd (som här), vilket vi svenskar mest förknippar med taco, eller rostade så kallade "nachochips". Läs mer > Så lagas tacos.Fler recept inom Tacoskal, nachos
Liknande recept som Vild taco
-
Taco med köttfärs i tacoskal
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacos med ankbröst och svart böndip
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kalkonnachos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nachostallrik (nachotallrik)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vild taco
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacos med kräftor och exotiska frukter
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karibisk fläsktaco med marinerad rödlök
Tid: 5 tim 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tacosallad
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: